VERMIST: 20-jarige Wesley Krijnen uit Groesbeek GROESBEEK - Sinds zondag 12 november wordt de 20-jarige Wesley Krijnen vermist, hij is weggelopen uit een inrichting in Groesbeek waar hij verblijft.

Inwoners Berg en Dal tevreden over sociale teams BERG EN DAL - In de gemeente Berg en Dal bestaan sinds 2015 vier sociale teams voor inwoners met een vraag om ondersteuning of hulp. 

Weekmarkt Millingen aan de Rijn viert 40-jarig jubileum MILLINGEN A/D RIJN - De weekmarkt in Millingen aan de Rijn bestaat op 23 november 40 jaar. Dit jubileum wordt gevierd op woensdag 22 november op de nieuwe marktlocatie ‘Het Kastanjeplein’ in Millingen. Om 9.30 uur verricht burgemeester Mark Slinkman de officiële opening.

Groesbekenaar de cel in voor ontucht met werkneemster (15) GROESBEEK - De rechtbank veroordeelde een 40-jarige man uit Groesbeek voor het plegen van ontuchtige handelingen met een 15-jarige werkneemster. Deze handelingen bestonden onder andere uit het seksueel binnendringen van haar lichaam. Hij kreeg een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk.

Berg en Dal ‘ontzamelt’ kunstcollectie BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal is bezig met het ‘ontzamelen’ van haar kunstcollectie. Dat betekent dat de gemeente haar kunstcollectie opschoont. De gemeente heeft nu ongeveer 275 werken in bezit. Dat zijn vooral grafieken (zeefdrukken) en schilderijen. Een deel van de collectie is gedateerd of niet meer in goede staat.

Tijdstip bezorging 'Het Gemeentenieuws' Berg en Dal verandert BERG EN DAL - Vanaf week 48 (de week van 27 november t/m 3 december) krijgen inwoners van de gemeente Berg en Dal 'Hét Gemeentenieuws' niet meer op dinsdag in de brievenbus, maar in het weekend.

Kinderen ontbijten met burgemeester Slinkman BERG EN DAL - ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ is het thema van de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Om dit thema te onderstrepen gaat burgemeester Slinkman op 8 november samen met schoolkinderen ontbijten.

Mantelzorgers in Berg en Dal verdienen een compliment! BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend, een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente Berg en Dal steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

OM eist celstraf en werkstraf tegen 28-jarige man uit Berg en Dal BERG EN DAL - Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag op de zittingsdag met het thema ‘darkweb en wapens’ in de rechtbank Rotterdam gevangenisstraffen tot 12 maanden (minus voorarrest) en werkstraffen geëist. 

Lichtjes op de Canadese begraafplaats Groesbeek GROESBEEK - Vele mensen waarderen de prachtige jaarlijkse Lichtjesavond op het Canadese kerkhof. De gemeente Berg en Dal ook, daarom heeft de gemeente een subsidie verleend van 1500 euro aan de organisatie, net als vorig jaar.