Bevrijdingsmuseum in de race voor 'Beste Uitje van Nederland' GROESBEEK - Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek is door het Nederlands publiek genomineerd voor de Publieksprijs 'Beste Uitje van Nederland 2017' in de categorie musea en cultuur. Van 18 februari tot en met 31 maart kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete uitje. Begin april worden de winnaars bekendgemaakt.

Man uit zorginstelling loopt met 'groot' mes over straat GROESBEEK - De politie heeft zondagochtend in de omgeving van de golfbaan in Groesbeek een man aangehouden omdat hij met een 'groot' mes over straat liep. Een ooggetuige belde de politie.

Ecoleon installeert laadoplossingen Berg en Dal BERG EN DAL - De Gemeente Berg en Dal gaat elektrisch rijden. Om deze auto’s goed op te kunnen laden heeft Ecoleon onlangs een aantal laadoplossingen geïnstalleerd. In totaal zijn er vier laadplekken aangelegd in parkeergarage de Dorpsstraat.

Onderzoek Wmo en Jeugd gemeente Berg en Dal BERG EN DAL - Ieder jaar onderzoekt de gemeente Berg en Dal of inwoners tevreden zijn over de hulp en ondersteuning die zij krijgen vanuit de Wmo of de Jeugdwet. Bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, dagbesteding, jeugdzorg of beschermd wonen.

Berg en Dalse Nassaulaan naar finale Klimaatstraatfeest BERG EN DAL - De Berg en Dalse Nassaulaan is door naar de finale van het 'HIER' Klimaatstraatfeest! Dit betekent dat deze straat in de top tien van de landelijke competitie staat en kans maakt op de hoofdprijs; een feestbudget van maar liefst €5.000.

Voorlopig geen statushouders in pastorie Ooij OOIJ - Het plan om statushouders te laten wonen in de pastorie van Ooij gaat voorlopig niet door. De kosten hiervoor zijn nog te hoog.

Afsluiting Ketelstraat Groesbeek in verband met paddentrek GROESBEEK - Het verbindingsweggetje tussen de Cranenburgsestraat en de Ketelstraat in Groesbeek is de komende tijd tussen 19:00 en 08:00 uur afgesloten in verband met de paddentrek. Vrijwilligers sluiten de weg 's avonds af met hekken en halen die 's ochtends weer weg.

Edwin van der Velde nieuwe gemeentesecretaris Berg en Dal BERG EN DAL - Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 21 maart Edwin van der Velde ( 47 jaar) benoemd als nieuwe gemeentesecretaris. Hij begint op 3 april.

Zeer grote brand bij bloemisterij in Groesbeek GROESBEEK - Bij een bloemisterij aan de Koningin Wilhelminaweg in Groesbeek, woedde in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote brand.

Ketensamenwerking Oosterpoort op koers GROESBEEK - Woningcorporatie Oosterpoort moet eind 2017 twintig procent besparen op de kosten van nieuwbouw, onderhoud en beheer.