Parkeermogelijkheden ‘Dag van Groesbeek’ 19 juli GROESBEEK - Van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 juli vindt de Vierdaagse plaats. Donderdag 19 juli is 'Dag van Groesbeek'. De gemeente verwacht veel drukte en heeft daarom voor extra parkeermogelijkheden gezorgd.

Afsluiting Zevenheuvelenweg tijdens Vierdaagse GROESBEEK - De Zevenheuvelenweg in Groesbeek is afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf zondag 15 juli 20:00 uur t/m woensdag 18 juli 20:00 uur. Uiteraard is de weg op donderdag 19 juli tijdens de doortocht ook afgesloten tot de laatste lopers weg zijn en alles weer is schoongemaakt en opgeruimd.

Waarom sproeit de gemeente Berg en Dal niet? BERG EN DAL - Het is u vast opgevallen dat de grasvelden door de droogte erg dor zijn. Misschien vraagt u zich af waarom de gemeente Berg en Dal hier niets aan doet? De reden is dat sproeien van velden veel werk is en daardoor erg duur. De gemeente heeft namelijk 388.771 m2 gazon. Dat zijn bijna 78 voetbalvelden!

Politie treft zwaargewonde man aan in woning Groesbeek GROESBEEK - In een woning aan het Wisselpad in Groesbeek trof de politie 5 juli een zwaargewonde man aan. De man is naar het ziekenhuis overgebracht. Rechercheurs onderzoeken wat er in de woning is gebeurd.

Boomstammenpad in Buurtpark D’n Drul BERG EN DAL - Inwonerswerkgroep D’n Drul heeft dinsdag 2 juli een boomstammenpad aangelegd in buurtpark D’n Drul. De werkgroep zet zich in om het park een mooiere uitstraling te geven en het leefbaar te maken voor alle bewoners van de omliggende wijken. Eerder al werd het voetbalveld opgeknapt.

Galgenhei Groesbeek tijdelijk verboden voor honden GROESBEEK - De komende weken grazen er schapen op de Galgenhei in Groesbeek. Het gebied is in die periode verboden voor honden. De gemeente sluit de toegangspoorten af met kettingen. Als de schapen weg zijn, gaan de poorten weer open.

Op 24 juli traditionele jaarmarkt in Groesbeek GROESBEEK - Op dinsdag 24 juli van 9:00 tot 17:00 uur vindt in het centrum van Groesbeek de traditionele jaarmarkt plaats. Op de dinsdag na de Vierdaagse zal een lint van kramen door het gezellige centrum van Groesbeek slingeren. 

€10.000,- voor bestrijding ratten en eikenprocessierups Berg en Dal BERG EN DAL - Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast in de gemeente Berg en Dal te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld.

Aanmelden ‘Sjors Sportief’ gemeente Berg en Dal BERG EN DAL - Met het project ‘Sjors Sportief’ kunnen leerlingen van de basisscholen in de gemeente Berg en Dal kennismaken met verschillende sporten zonder dat ze gelijk lid hoeven worden. De kinderen krijgen in oktober 2018 het zogenaamde Sjorsboekje. Ze kunnen uit dit boekje activiteiten kiezen waarbij zij introductielessen willen volgen. 

Berg en Dal zet eerste stap naar een 'erfgoednet' BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal heeft besloten om financieel bij te dragen aan een Erfgoednet Berg en Dal. Dit is een digitaal platform waarop organisaties hun collecties van foto’s en documenten kunnen delen. Uiteindelijk beheren de organisaties het erfgoednet zelf.