Kermis Groesbeek start in stilte GROESBEEK - De kermis in Groesbeek vindt dit jaar plaats van zaterdag 1 september tot en met woensdag 5 september 2018. Op 1 september van 12:00 uur tot 15:00 uur start de kermis prikkelarm.

Nieuwe lantaarnpalen in Groesbeek GROESBEEK - Het Herwendaal in Groesbeek krijgt nieuwe lantaarnpalen met ledverlichting. De oude lantaarnpalen stonden aan één kant van de weg. De nieuwe lantaarnpalen met ledverlichting komen straks aan twee kanten én ze zijn lager. Dit zorgt voor meer licht op straat. Ook komen er op sommige plekken extra lantaarnpalen bij.

Meer 'tienerscholen' voor 10- tot 14-jarigen NIJMEGEN / GROESBEEK - Het aantal scholen dat onderwijs geeft aan leerlingen van 10 tot 14 jaar, groeit komend schooljaar van 6 naar 12. Op dit soort scholen krijgen leerlingen tussen de 10 en 14 jaar les in een doorlopende leerlijn, zodat ze meer geleidelijk kunnen overstappen van de basisschool naar de middelbare school. 

Werkzaamheden spoorviaduct Heumensebaan MOLENHOEK - Aanstaande zondagavond 12 augustus werkt ProRail aan het wegdek van het spoorviaduct aan de Heumensebaan in Molenhoek. Van 22.00 tot 24.00 uur is het viaduct niet altijd vrij voor verkeer. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te regelen.

Nieuwe speeltuin aan de Kerkstraat in Groesbeek GROESBEEK - Het college heeft besloten in te stemmen met het realiseren van een speeltuin aan de Kerkstraat in Groesbeek. De speeltuin is een initiatief van inwoners uit de buurt. 

Kermis Groesbeek start in stilte GROESBEEK - De kermis in Groesbeek vindt dit jaar plaats van zaterdag 1 september tot en met woensdag 5 september 2018. Op 1 september van 12:00 uur tot 15:00 uur start de kermis prikkelarm.

Parkeermogelijkheden ‘Dag van Groesbeek’ 19 juli GROESBEEK - Van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 juli vindt de Vierdaagse plaats. Donderdag 19 juli is 'Dag van Groesbeek'. De gemeente verwacht veel drukte en heeft daarom voor extra parkeermogelijkheden gezorgd.

Afsluiting Zevenheuvelenweg tijdens Vierdaagse GROESBEEK - De Zevenheuvelenweg in Groesbeek is afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf zondag 15 juli 20:00 uur t/m woensdag 18 juli 20:00 uur. Uiteraard is de weg op donderdag 19 juli tijdens de doortocht ook afgesloten tot de laatste lopers weg zijn en alles weer is schoongemaakt en opgeruimd.

Waarom sproeit de gemeente Berg en Dal niet? BERG EN DAL - Het is u vast opgevallen dat de grasvelden door de droogte erg dor zijn. Misschien vraagt u zich af waarom de gemeente Berg en Dal hier niets aan doet? De reden is dat sproeien van velden veel werk is en daardoor erg duur. De gemeente heeft namelijk 388.771 m2 gazon. Dat zijn bijna 78 voetbalvelden!

Politie treft zwaargewonde man aan in woning Groesbeek GROESBEEK - In een woning aan het Wisselpad in Groesbeek trof de politie 5 juli een zwaargewonde man aan. De man is naar het ziekenhuis overgebracht. Rechercheurs onderzoeken wat er in de woning is gebeurd.