Berg en Dal steunt initiatief voor statiegeld op flessen en blikjes BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal heeft zich aangesloten bij de 'Statiegeldalliantie'. In deze alliantie bundelen organisaties, verenigingen en lokale overheden hun krachten voor één heldere vraag aan de Nederlandse en Vlaamse regering: Voer in 2018 statiegeld in op álle PET-flessen en blikjes!

‘Doe Mee!-regeling’ gemeente Berg en Dal BERG EN DAL - Het college van de gemeente Berg en Dal gaat een nieuwe, uitgebreidere ‘Doe mee! regeling’ voorleggen aan de gemeenteraad. In de nieuwe regeling wordt meer vergoed voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. 

Wylerbaan vanaf 15 januari deels afgelsoten GROESBEEK - Vanaf maandag 15 januari wordt één rijstrook van de Wylerbaan in Groesbeek vijf dagen afgesloten. De gemeente gaat dan het dassenraster uitbreiden dat aan de Wylerbaan ligt.

'World Press Photo 2017' te zien in het Afrika Museum BERG EN DAL - Tot en met 4 maart 2018 is de nieuwe tentoonstelling 'World Press Photo 2017' te zien in het Afrika Museum. Deze 60ste editie van 'World Press Photo' toont indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport.

Creatief fotograferen met je mobiel in Groesbeek GROESBEEK - Met je telefoon of tablet heb je altijd een camera bij de hand. Een tik op de knop en klaar! Maar wil je van je foto's iets bijzonders maken, dan heb je wat extra trucjes nodig. Kom op vrijdag 19 januari van 15.30 tot 17.30 uur naar de workshop in Bibliotheek Groesbeek.

Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval in Groesbeek GROESBEEK - Zaterdagochtend omstreeks 12:10 uur rukten hulpdiensten massaal uit richting de Molenweg in Groesbeek.

Berg en Dal helpt starters en zzp’ers op weg BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal gaat in 2018 startende bedrijven en zzp’ers op verschillende manieren ondersteunen. Zo gaat de gemeente een werkplek creëren, subsidie aanbieden en een startersbijeenkomst organiseren.

Rechtbank verklaart BV Achilles '29 failliet GROESBEEK - Dinsdag 2 januari 2018 heeft de rechtbank in Zutphen de besloten vennootschap van Achilles’29 op verzoek van de belastingdienst failliet verklaard. In deze BV heeft Achilles’29 o.a. de betaald voetbalactiviteiten ondergebracht. De BV kampte al langere tijd met financiële problemen.

Verbouwing zwembad de Lubert Groesbeek GROESBEEK - Op 8 januari start de verbouwing in zwembad de Lubert. De entree wordt aangepast, er komt een buitenbar en een nieuwe serre. Naar verwachting is op 16 april alles afgerond. Het zwembad is tijdens de verbouwing gewoon geopend. U kunt wel enige overlast hebben van de werkzaamheden.

Koninklijke Onderscheiding voor Annie Lentjes MILLINGEN AAN DE RIJN - Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte op zaterdag 30 december 2017 een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw J.G.M. Lentjes-van Raaij uit Millingen aan de Rijn. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.