Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
Ragweek Nijmegen 2015 van 4 tot 11 maart [+VIDEO]


NIJMEGEN - De Ragweek is een jaarlijks terugkomende week waarin studenten zich in zetten voor verschillende goede doelen. De week is in het leven geroepen om studenten stil te laten staan bij het feit dat zij een ‘bevoorrechte positie’ hebben. Er zijn immers talloze mensen op de wereld die niet de kans zullen krijgen om te studeren en een leuk studentenleven te hebben.

Met deze week hopen studenten de sociale betrokkenheid onder studenten te vergroten. Er wordt ook dit jaar weer gestreefd naar een zo groot mogelijke inzet van de studie-, studenten-, en studentensportverenigingen.

Dit jaar zal de Ragweek weer plaatsvinden in Maastricht, Nijmegen en Utrecht. Van 4 tot 11 maart 2015 zullen in deze steden veel activiteiten worden georganiseerd door de verschillende studie-, studenten-, en studentensportverenigingen om geld op te halen voor het goede doel.

De volgende doelen worden dit jaar gesteund: Ragweek Maastricht 2015 steunt dit jaar Stichting LEF-team en Stichting Heppie. Ragweek Nijmegen 2015 steunt dit jaar Stichting Ambulancewens en Stichting Kalinga. De opbrengst van de Ragweek Utrecht 2015 zal worden gedoneerd aan de Wilko Gambia Foundation en de Johan Cruyff Foundation - schoolplein 14.

Midden jaren 90 is de Ragweek overgewaaid van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. Maastricht was in 2000 de eerste, Utrecht en Nijmegen volgden al snel. De opbrengsten van de activiteiten en de gesponsorde bedragen van bedrijven worden gedoneerd aan een nationaal en een internationaal goed doel.