Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: MiddagMix
DJ: Non Stop
Alle kinderen gelijke kansen met 'Kindpakket' in Beuningen

 

BEUNINGEN - Gaat uw kind deze zomer voor het eerst naar de middelbare school? Dan is de kans groot dat u daarvoor bijvoorbeeld een laptop of computer aan moet schaffen. Als u een laag inkomen heeft, kunt u gebruik maken van het Kindpakket.

Wat houdt het in?
Kinderen die in schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar de middelbare school gaan, hebben recht op een vergoeding van maximaal € 400,- voor digitale leermiddelen. Dit kan een laptop, een computer, een tablet of telefoon zijn.

Hoe werkt het?
Vanaf 1 juni kunt u de digitale leermiddelen aanvragen via de website van het Kindpakket: beuningen.mijnkindpakket.nl. Als uw aanvraag is goedgekeurd krijgt u via de mail een inlogcode. Heeft u al eerder gebruik gemaakt van het Kindpakket of heeft u al langere tijd een bijstandsuitkering? Dan heeft u waarschijnlijk al een inlogcode in uw bezit. Deze kunt u opnieuw gebruiken. Nadat u bent ingelogd op de website kunt u makkelijk een boeking plaatsen voor digitale leermiddelen. Om aan te tonen dat uw kind in het schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar de middelbare school gaat, heeft u een plaatsingsbrief van de middelbare school nodig. Deze kunt u uploaden via de website. De gemeente betaalt rechtstreeks aan de aanbieder van de digitale leermiddelen.

Het Kindpakket biedt nog veel meer!
Kijkt u ook eens naar de andere mogelijkheden die het Kindpakket biedt. Met het Kindpakket kan uw kind gratis sporten of het zwemdiploma A behalen. Ook kunt u vergoedingen krijgen voor schoolreisjes. En wat dacht u bijvoorbeeld van lunchen met korting bij lunchroom Bijzonder Genieten in Beuningen? Of gratis kleding en een leuke middag bij weggeefwinkel Shoppen bij Mijntje? Er komen regelmatig nieuwe aanbieders bij, dus houd het in de gaten!


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!