Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
Geen snor- en bromfietsen in het centrum van Wijchen [UPDATE]


[UPDATE]  Eerder meldden wij dat de Oosterweg ook hoort bij gebied waar je niet met je snor- en bromfiets mag rijden. Dat klopt niet, je mag daar dus wel met je brom- of snorfiets rijden. Voor de duidelijkheid: het Marktpad en het Emilia-laantje hoort wel bij het gebied waar je niet mag 'snorren' of 'brommen'. Daar mag je dus alleen lopen en fietsen.


WIJCHEN - Vanaf de toegangspalen naar het centrum mogen snor- en bromfietsen niet verder rijden. Helaas gebeurt dit wel. De bezoekers en winkeliers van het centrum hebben hier veel last van. Door snor- en bromfietsen in het centrum ontstaan verkeersonveilige situaties. ''Daarom controleren wij extra op snor- en bromfietsen die door het centrum rijden. Met bromfietsen bedoelen we ook scooters.'' Aldus de gemeente Wijchen. Een boete kost ongeveer 65 euro.


Waar mogen ze niet rijden
Het verbod op het rijden met een snorfiets geldt in het afgesloten deel van het centrum van Wijchen. Dat zijn de Touwslagersbaan, de Burchtstraat, de Markt, de Sterrebosweg, de Spoorstraat, de Kasteellaan vanaf de beweegbare paal. Ook geldt dit verbod op een deel van de Oosterweg. Dit is met verkeersborden aangegeven.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!