Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: MiddagMix
DJ: Non Stop
Jazz & Wine Wijchen: steeds groter en bekender

Foto: Jack Doorman

WIJCHEN - Na een fantastische zomer sluit Wijchen op zondag 26 augustus het vakantieseizoen af met Jazz & Wine. Een swingend festival door het gehele centrum, dit jaar voor de vijfde keer en omvangrijker dan ooit. Live jazzmuziek, de Wijnproefroute, Masterclasses Wijnproeven, een uitgebreide wijnproeverij in de kasteeltuin, de Bierproefstraat in de Sterrebosweg, verschillende culinaire Jazz & Wine specialiteiten en leuke workshops, ook voor de kinderen. Tevens een goed moment om de nieuwste najaarstrends te spotten, want alle winkels zijn die dag geopend. Een middag lang genieten van jazzmuziek, wijn, bier, lekkere hapjes en andere activiteiten. 


“Je merkt dat de bekendheid van het festival met het jaar toeneemt. Steeds meer artiesten melden zich spontaan aan. Ze willen graag terugkomen vanwege de fijne sfeer. We zijn blij met de vertrouwde acts, maar ook met de nieuwe, zoals gipsyband Lollo Meier en jazzkoor Lazy Sunday. Heel bijzonder dat er tijdens dit vijfjarige jubileum een reünieconcert van de Junior Dixieland Society plaatsvindt. De inmiddels volwassen muzikanten zijn speciaal voor Jazz & Wine weer samen gaan repeteren”, aldus Eugenie van Schaik, Eventcoördinator Jazz & Wine Wijchen.

Jazz door het hele dorp
Het gevarieerde programma van het festival trekt publiek uit de wijde omgeving, van jong tot oud. Er is voor ieder wat wils. Bij alle terrassen wordt livemuziek ten gehore gebracht. De Wijchense Johnny Cash, het trio De Kamergenoten, Suitcase Suzy, de Dixieland Crackerjacks en het Willy Vetsap Kwartet, om er maar een paar te noemen. Check het volledige programma op de website jazzwine.nl of in de folders die in de winkels liggen. De Junior Dixieland Society duikt terug in het verleden met een reünieconcert. De jonge honden die in de jaren tachtig veelvuldig te zien waren op het meerdaagse jazzfestival dat Wijchen toen kende, zijn wat ouder geworden, maar niet minder muzikaal en komen nog één keer bij elkaar voor een optreden op het mooiste plekje van het dorp, pal voor het kasteel. Ze delen het podium met Bigband Wijchen die de jazzmuziek in al zijn variëteiten ten gehore brengt, met zang van Geertje van Woerden.

Lindy Hop en gipsy jazz
In de Burchtstraat kun je lekker meedansen met de Lindy Hop dansers van dansschool JazzOut uit Nijmegen. Ze laten zich begeleiden door de vierkoppige formatie Lollo Meier, die zich tijdens deze editie eveneens voor het eerst op Jazz & Wine laat zien. Opzwepende zigeunerjazz in de stijl van de legendarische gipsy jazzgitarist Django Reinhardt.

Wijn, spijs en bier
Wijn en spijs laten zich goed met elkaar combineren. Naast diverse wijnproeverijen en Masterclasses Wijnproeven kun je overal in het centrum genieten van culinaire Jazz & Wine specialiteiten. De Bierproefstraat in de Sterrebosweg is dit jaar op veler verzoek terug van weggeweest. Zeker vijftien brouwerijen presenteren er hun beste biertjes. Workshops en demonstraties met wijn en delicatessen voor kinderen en volwassenen op diverse plekken in het centrum maken het programma compleet. In de Marktpromenade zijn er proeverijen van onder andere wijncocktails en minigerechtjes. Daar kun je tevens een workshop snijtechnieken voor de keuken volgen. Voor kinderen zijn er verschillende workshops, zoals Mocktails en Snoepsushi maken. Jazzkoor Lazy Sunday, dit jaar voor het eerst op Jazz & Wine, zorgt er voor de muzikale noot.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!