Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
Wijchen beloont mantelzorgers met 150 euro

 

WIJCHEN - De gemeente Wijchen vindt de inzet van mantelzorgers belangrijk. Ook dit jaar beloont de gemeente Wijchen deze mantelzorgers graag.

Wilt u uw mantelzorger bedanken? Dan kunt u bij de gemeente een bedrag van 150 euro aanvragen. Dit bedrag kunt u gebruiken om uw mantelzorger(s) in het zonnetje te zetten. Het maakt niet uit of één of meerdere mensen u helpen. U bekijkt hoe u het geldbedrag wil gebruiken om hen te bedanken. De gemeente noemt dit de ‘Mantelzorgwaardering’.

Er zijn regels verbonden aan de mantelzorgwaardering. De mantelzorger zorgt minstens acht uur per week voor u. En zorgde in 2018 minimaal drie maanden achter elkaar voor u. Het gaat om meer dan wat familieleden of huisgenoten normaal gesproken voor elkaar doen. De mantelzorgwaardering kunt u één keer per jaar aanvragen. Dit kan tot en met 31 december 2018.

Aanmeldformulier
Op www.wijchen.nl/mantelzorgwaardering leest u alle informatie en vraagt u met uw DigiD makkelijk de mantelzorgwaardering aan. Vraagt u het liever op papier aan? Dan kunt u het formulier op de website ook printen. Of haal het formulier op bij het sociaal wijkteam. Vul het aanvraagformulier helemaal in en stuur het naar de gemeente Wijchen, t.a.v. Backoffice Wmo en Jeugd, postbus 9000, 6600 HA Wijchen.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!