Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Avondturen
DJ: Nonstop
Ruim €2.000,- voor stichting N.E.C. Doelbewust

 

NIJMEGEN - Vorige week liepen er vele wandelaars de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Vijf deelnemers hebben gelopen voor stichting N.E.C. Doelbewust. Dit deed men door van te voren geld in te zamelen via een crowdfundingsplatform. In totaal is er door Jack, Marie-Louise, Luc, Jan-Roelof en Hans liefst €2.178,50 euro opgehaald, een prachtig bedrag dat volledig ten goede komt aan het project Scoren voor Gezondheid.

Afhankelijk van het opgehaalde bedrag kregen de deelnemers een tegenprestatie van stichting N.E.C. Doelbewust. Dit verschilde van een gepersonaliseerd wedstrijdshirt tot aan een seizoenkaart. Voor iedereen die liep voor stichting N.E.C. Doelbewust was een rustplek op de route ingericht, daar werd men voorzien van water, fruit en soepen, zo kon men de benen rust geven en aansterken om de weg weer te vervolgen.

Uiteindelijk hebben Jack, Marie-Louise, Luc, Jan-Roelof en Hans €2.178,50 euro opgehaald met ‘Lopen voor Gezondheid’. Met het geld kan stichting N.E.C. Doelbewust leerlingen een gezond schoolontbijt en shirtjes van Scoren voor Gezondheid aanbieden. Komende periode doen de scholen Hidaya en Aldenhove mee aan het project, dat start vanaf het eerste semester van het nieuwe schooljaar. Scoren voor Gezondheid is een van de grotere projecten van de stichting, jaarlijks worden er met het project +/- 1.000 basisscholieren bereikt.

Bij Scoren voor Gezondheid worden kinderen met behulp van de kracht van het merk N.E.C. bewust gemaakt van het belang van gezonde voeding én voldoende beweging. “Scoren voor Gezondheid is niet zomaar een ‘losse flodder’ van zes maanden. Het heeft een stimulerende en structurele functie, waarmee er werkelijk een verschil wordt gemaakt als het gaat om de gezonde toekomst van de deelnemende leerlingen. Zo wordt iedere deelnemende school door de GGD begeleid in het maken van een gezondheidsbeleid. Dit kan al door simpele dingen zoals het verplichten van fruit als tussendoortje en het drinken van water”, aldus Joep Goessens, coördinator van N.E.C. Doelbewust.

Volgend jaar is er weer een mogelijkheid om te lopen voor stichting N.E.C. Doelbewust. Voor welk project men dan gaat lopen wordt ter zijner tijd gecommuniceerd.

Bron: www.nec-nijmegen.nl