Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: MiddagMix
DJ: Non Stop
Vierdaagsefeesten dag 4: Bouwen, sjouwen, doordouwen
NIJMEGEN - Dag vier van Vierdaagsefeesten. Net over de helft dus. De eerste helft kwam recht uit het handboek ‘fijne feesten voor iedereen’. Vol met goed gezinde weergoden, blije bezoekers en stralende medewerkers.

Warme broodjes en welkome verfrissing

Van Wintersoord tot Waalkade en van Café de Sportcentrale tot Credible, overal waren mensen hard aan het werk. De koele drankjes gingen als warme broodjes over de toonbank en het avondbriesje zorgde voor de welkome verfrissing. Ook voor de mensen die aan het werk zijn. Want daar willen we graag een daverend applaus voor.
Voor de vuilnismannen, barmedewerkers, geluidsmannen en verkeersregelaars. De mensen van de handhaving, de groothandels, de EHBO-ers, de grillers en bakkers. Hulde voor de runners en troubleshooters en voor alle andere mensen die dit allemaal mogelijk maken.

Meten is weten
We zouden soms stiekem wel eens in de stappenteller willen kijken van al deze mensen. Want ook zij stappen wat af. We vermoeden dat het aantal meters eindigt op heel veel nullen. Alleen onze fotografen, voorzien van stappenteller, hebben in de eerste vier dagen al 137,4 kilometer afgelegd. 

Dus tel maar uit want er zijn tijdens Vierdaagsefeesten 6500 mensen (!) aan het werk om alles in goede banen te leiden en iedereen te voorzien van de juiste informatie, een pleister, een natje of een droogje.
Tel daarbij nog eens de 4000 artiesten op en je zit al gauw aan het bevolkingsaantal van een middelgroot dorp!

Vierdaagsefeesten maken we dus echt letterlijk met zijn allen. En daar zijn we blij mee, trots op en dat mag iedereen weten. En dat willen we ook graag zo houden daarom zijn we erg blij dat alles op rolletjes loopt en we misschien wel de fijnste bezoekers van Nederland hebben.

Finish Kidsloop 2017
Tjonge, wat gaat het snel en wat gingen ze weer snel!
Onder aanmoediging van het publiek, Jort Sport en zijn team, de begeleiders kwamen bijna 500 kids zingend over de finish op het Museumplein. En, zoals het hoort, kregen ze echte gladiolen en een heuse medaille!

De tussenstop vandaag was wel een hele leuke en verrassende tussenstop. Even uitpuffen in De Stevenskerk waar de kids spontaan een zangkoor vormden en de wandelklassiekers door de kerk galmden.

Drukte
De lichtkranten werden ingezet om bezoekers te attenderen op grote drukte op de Waalkade toen de Vengaboys daar optraden en voor het Faberplein het grootste deel van de avond. Ook op andere locaties zoals Plein '44 en de Molenstraat was het goed druk. 

Woensdag 19 juli: Roze Woensdag
Roze Woensdag is een kleurrijk feest voor iedereen. Man, vrouw, lesbisch, homo, bi, transgender, groen, blauw en alle andere kleuren van de regenboog, en dat gaan we morgen vieren zoals het hoort. Een dag van verdraagzaamheid, tolerantie en bewustwording. En dat we allemaal op onze eigen manier onszelf mogen zijn en kunnen zijn.

Fijne woensdag!

Foto: Stichting Vierdaagse feesten - Mathijs Hanenkamp