Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: MiddagMix
DJ: Non Stop
Vierdaagsefeesten dag 5: mobiel en mobieler
NIJMEGEN - Dag vijf van Vierdaagsefeesten. Roze Woensdag, overdag een groot roze feest, en ’s avonds eigenlijk ook. De onweersbuien bleven uit en Nijmegen genoot van haar tropische klimaat. ’s Middags was het door de warmte wat minder druk als andere jaren, maar dat werd ’s avonds ruimschoots ingehaald.

Op de fiets, uit de auto, met de trein….het blijft een puzzel
Wat een mensen komen er dit jaar met de trein! Het is ongelooflijk. En fijn. Want NS rijdt groen, dus je komt zonder files en zonder footprint naar Nijmegen. Onderzoek wijst uit dat de meeste mensen die met de auto kwamen uit de iets verder van het centrum gelegen wijken van Nijmegen komen. In de trant van: “ik ken de stad wel, dus ik weet wel waar ik kan parkeren”. Toch merken we ook dat deze groep steeds vaker met de fiets komt. 

Binnenkort zijn pas de cijfers van het publieksonderzoek van dit jaar bekend, maar we weten nu al dat we een aantal verkenningen gaan doen op het gebied van mobiliteit - alweer in voorbereiding op de volgende editie van Vierdaagsefeesten.

Fietsen en meer, meer, meer stallingen
Als er meer bezoekers op de fiets komen betekent het dat we meer voorzieningen in het centrum moeten maken. Want de fietser gaat niet nog een eind lopen om in het centrum te komen. Die wil in de stad parkeren. Het aantal stallingen is nu al uitgebreid naar 5.200, nog los van de reguliere stallingen. Volgend jaar denken we een grote stap te maken door op de Waalkade een hele grote, honderd meters lange fietsenstalling in te richten.

Foto: Stichting Vierdaagse feesten - Jan Willem de Venster