Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: MiddagMix
DJ: Non Stop
Dag van Wijchen - 2e vierdaagsedag

NIJMEGEN - Woensdag is het de tweede loopdag van de 101e Nijmeegse vierdaagse. Deze dag staat bekend als de Dag van Wijchen, maar ook als Roze Woensdag. Vannacht gaan de deelnemers van start. Dit zullen er maximaal 41.244 zijn. Dinsdagavond is bekend gemaakt dat 792 deelnemers zijn uitgevallen.

Kijk mee!
Regio 024 heeft camera's langs de route. Kijk hier onze webstream!

De route
De start en finish zijn zoals gebruikelijk op de wedren in Nijmegen. De route vervolgt zich via langs het Radboud UMC, Hatert, Dukenburg, Alverna, naar Wijchen. Daar splitst de route zich voor de 50 kilometer lopers. Zijn doen Balgoij, Niftrik en Ravenstein nog aan op de route. Vervolgens komen alle routes samen op de Markt in Wijchen. Daar vervolgt de route zich via Woezik, Beuningen, Weurt en over de Waalkade terug naar de Werdren.

Doorkomsttijden
Volgens Stichting de 4-Daagse worden de deelnemers op de onderstaande tijden globaal verwacht,
- Het bos voor Alverna 2.30 uur na start iedere afstand
- 1e Medische verzorgingspost Arcus vanaf 7.30 uur
- Wijchen tussen 10.00 en 12.00 uur
- Beuningen tussen 11.00 en 14.30 uur
- Hertogstraat (Roze Woensdag) tussen 13.00 en 16.00 uur
- De finish vanaf 14.00 uur


Het Weer
In de ochtend is het enige tijd droog met zonneschijn, later op de dag zijn er buien met onweer en hagel mogelijk. Traditiegetrouw is de Dag van Wijchen een hete dag. Vandaag stijgt de temperatuur naar 32°C. Het advies is dan ook jezelf goed in te smeren, een petje te dragen die bij voorkeur een lichte kleur heeft en je voor te bereiden op slechter weer.

De wandelroute in kaart gebracht door Stichting de 4-Daagse