Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
Woning brandt volledig uit na explosie Ooij [FOTO'S]

 

OOIJ - Aan de Prins Mauritsstraat in Ooij is donderdagochtend na een explosie een woning volledig uitgebrand. De bewoner is hierbij gewond geraakt, de naastgelegen woningen moesten worden ontruimd.

De brand zou rond 10:35 uur ontstaan zijn door een explosie, aldus de brandweer. Buurtbewoners zouden deze knal ook hebben gehoord. De bewoner, die nog in het pand was, is vermoedelijk vanuit het raam van de bovenverdieping gesprongen waarna hij achter op het pad gevonden werd door buurtbewoners.

Veel brandweervoertuigen werden opgeroepen evenals ambulances en een traumahelikopter. De traumahelikopter is niet ter plaatse gekomen, het slachtoffer is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Woningen van de buren van het betreffende pand zijn ontruimd omdat de kans groot was dat de brand oversloeg naar deze woningen. De bewoners werden opgevangen in het buurthuis, hier is ook de burgemeester aanwezig.

De naastgelegen woningen hebben water- en rookschade opgelopen. Het betreffende pand is volledig uitgebrand en niet meer bewoonbaar. De brandweer heeft enige tijd de bewoners gewaarschuwd om de ramen en deuren te sluiten vanwege de rook. De oorzaak van de explosie is nog onbekend.

Copyright Media 024 | Foto's: Roland Heitink