Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
Gevaarlijke situatie; zoutzuur lekkende tankwagen in Mook


MOOK - Maandagochtend is er door hulpdiensten groot alarm geslagen vanwege een tankwagen in Mook die zoutzuur lekt. De tankwagen met zoutzuur staat op het terrein van verzinkerij 'The Coatinc Company' in Mook. Het ongeluk gebeurde op het moment dat de chauffeur de lading aan het lossen was. Door nog onbekende oorzaak zit er een scheur van zo'n 2 centimeter in de tank. Uit de tankwagen lekt veel zoutzuur. De brandweer probeert de wolk met nevelstralen neer te slaan.

De grijszwarte wolk trekt richting de provinciale weg Nijmegen - Venlo (N271). De weg is in beide richtingen over zo'n 10 kilometer afgesloten. De chemische stof zoutzuur kan leiden tot ernstige brandwonden. Je kunt last krijgen van je luchtwegen of van prikkende ogen. Uit de buurt blijven is het advies; een serieuze beschadiging aan de longen heb je zo te pakken.

Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren dicht te houden en binnen te blijven. De Buurtbewoners hebben al geruime tijd kritiek op de verzinkerij die veel te dicht in de buurt van woningen zou staan. Intussen proberen specialisten met speciale pakken van de brandweer, dichter bij de tankwagen te komen.