Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
N.E.C. - SC Cambuur (voorbeschouwing)

 

NIJMEGEN - Eindelijk! Vanavond begint ook in de Keuken Kampioen Divisie het seizoen 2018 – 2019. Voor N.E.C. betekent dat zoveel als een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, maar veel meer nog het begin van een nieuwe jacht op het grote einddoel: promotie naar de Eredivisie.

Die jacht wordt geopend met een vernieuwde selectie en technische staf. Zo staat N.E.C.-icoon Jack de Gier nu als trainer voor de groep en is ook aanvoerder Rens van Eijden weer neergestreken in het Goffertstadion. Samen met onder andere nieuwelingen Joey van den Berg en doelman Gino Coutinho zorgt dat in ieder geval voor de nodige ervaring in de selectie. En minstens zo belangrijk: met veel van de nieuwe spelers die deze zomer zijn binnengehaald lijkt het ook op het gebied van ‘strijd’ wel goed te komen dit jaar. Dat is toch waar het allemaal mee begint; spelers die de Bloedkuul verdedigen alsof ze ‘m met eigen handen hebben uitgegraven.

Tegenstander SC Cambuur eindigde vorig seizoen op de achtste plaats in de (toen nog) Jupiler League, maar ook daar zijn deze zomer uiteraard de nodige wijzigingen doorgevoerd in de selectie. Bekende namen als Xander Houtkoop, Martijn Barto, Erik Cummins en Furdjel Narsingh vertrokken en jongens als Emmanuel Mbende (Chemnitzer FC), Andrejs Ciganiks (Schalke 04 II), David Sambissa (FC Twente) en Julian Calor (Vitesse) werden aan de selectie toegevoegd. Aan trainer René Hake de taak om van de ververste groep een eenheid te smeden.

Als de voorbereiding daarbij als graadmeter kan worden genomen, dan lijkt Hake zijn ploeg aardig te hebben klaargestoomd voor deze nieuwe voetbaljaargang. De resultaten waren de afgelopen weken namelijk prima, met onder andere winstpartijen tegen Sparta (0-2) en Jong Ajax (2-1). De enige verliespartij die Cambuur noteerde tijdens de oefencampagne was die tegen De Graafschap (3-0 voor de Doetinchemmers).

Toch blijkt in de praktijk vaak dat een goede of slechte voorbereiding geen voorbode is van wat er gebeurt als het voetbalcircus weer écht gaat beginnen. N.E.C. en Cambuur zullen er in ieder geval op gebrand zijn de competitie goed te beginnen, al helemaal omdat de ‘Eerste Divisie’ dit jaar sterker bezet lijkt dan ooit tevoren. De opdracht voor N.E.C. mag dus duidelijk zijn en komt plat gezegd op het volgende neer: erop klappen, vastbijten in de tegenstander en pas loslaten als de scheidsrechter na 90 minuten affluit en de buit binnen is. Op naar een mooi seizoen!

Bron: www.nec-nijmegen.nl


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!