Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
N.E.C. - SC Cambuur (Facts & Stats)

 

NIJMEGEN - Met SC Cambuur treft N.E.C. tijdens de seizoensouverture een ploeg met wie het al 35 maal eerder de degens kruiste. Van de 35 duels stapte N.E.C. Zeventien maal van het veld als winnaar, tien keer werd er gelijk gespeeld en acht maal gingen de Friezen met de zege aan de haal. Enkele feitjes en weetjes ter voorbereiding op de wedstrijd van morgen vind je hieronder.

Vorig seizoen was N.E.C. in eigen huis te sterk voor SC Cambuur. Mohamed Rayhi (2) en Steeven Langil scoorden voor de Nijmegenaren, die zich in het laatste halfuur terug knokten van een 0-1 achterstand.

Ondanks het feit dat N.E.C. zeventien maal won en Cambuur ‘slechts’ acht maal, is het doelpuntensaldo in het voordeel van N.E.C. met +11 niet heel groot.

SC Cambuur scoorde 45 keer in totaal in alle ontmoetingen, N.E.C. deed dit 56 keer.

Deze tegenstander draaide een uitstekende voorbereiding, zo werden Jong Ajax en Sparta Rotterdam in eigen huis verslagen en werd ook Almere City FC aan de zegekar gebonden. Dat een goede voorbereiding geen garantie is voor een goed seizoen is alom bekend, maar de resultaten van SC Cambuur zijn uitstekend te noemen.

Rens van Eijden pakte in zijn hele carrière nooit een directe rode kaart en moest driemaal het veld verlaten na twee gele kaarten. Een van de keren dat hem dit overkwam was op 5 april 2014, in een thuiswedstrijd tegen Cambuur.

De statistieken van N.E.C. in thuisduels tegen Cambuur zijn ruim in het voordeel van de Nijmegenaren. De laatste overwinning van de Friezen in Nijmegen was in het seizoen 87/88. Destijds werd er op 7 november met 2-3 gewonnen. Sindsdien won N.E.C. acht van de tien duels die nog volgden, tweemaal werd er gelijkgespeeld.

Bron: www.nec-nijmegen.nl


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!