Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
Radboud Universiteit Introductie: groter dan ooit!

 

NIJMEGEN - Zondag 19 augustus start de introductieweek voor eerstejaars bachelorstudenten aan de Radboud Universiteit met minimaal 3364 deelnemers (dat zijn er meer dan ooit). Nieuw element dit jaar: het introfestival, een weekend vol sport, spel, cultuur en feest met alle deelnemers samen.

Er zijn meer vrouwen dan mannen die zich hebben ingeschreven voor de introductie: er komen zeker 1998 vrouwen en 1366 mannen (stand van zaken 15 augustus).

Van Albanië tot Vietnam
De meest deelnemers aan de Radboud introductieweek komen uit Nederland (bijna 3000 eerstejaars), maar er zijn ook aanmelders uit Albanië, Amerika, Armenië, België, Brazilië, Groot-Brittannië, Bulgarije, Burundi, China, Duitsland, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Ghana, Griekenland, Hongarije, Ierland, India, Indonesië, Iran, Italië, Jordanië, Kameroen, Kazachstan, Kroatië, Letland, Litouwen, Mexico, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Singapore, Slovenië, Slowakije, Syrië, Taiwan, Thailand, Turkije en Vietnam.

Grootste groepen
Op dit moment vormen Geneeskunde & Biomedische wetenschappen met 281 aanmelders het grootste ‘introcluster’, Rechtsgeleerdheid is tweede met 262 aanmelders.

Introfestival
Nieuw onderdeel van de Radboud Introductie dit jaar is het introfestival van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus. Dat festival op het terrein van Kloster Graefenthal vervangt de introweekends, die op verschillende plaatsen in de wijde regio plaatsvonden. De Radboud Universiteit is de enige universiteit in Nederland die zo’n slotweekend voor alle eerstejaars op één locatie organiseert.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!