Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
Floris de Lange benoemd tot hoogleraar

 

NIJMEGEN - Floris de Lange is benoemd tot hoogleraar Predictive Perception and Cognition aan de Radboud Universiteit met ingang van 1 april 2018.

De Lange onderzoekt hoe ons brein ons in staat stelt om de wereld om ons heen waar te nemen. Het oplossen van deze complexe puzzel vraagt om het bijeenbrengen van kennis uit onder meer psychologie, biologie en wis- en natuurkunde.

Als hoogleraar Predictive Perception and Cognition zal hij onderzoeken hoe de menselijke waarneming wordt gestuurd en beïnvloed door voorkennis en ervaring. Daarbij maakt hij gebruik van methoden die hersenactiviteit meten en van computermodellen. Daarnaast past hij deze kennis toe om neurologische en ontwikkelingsstoornissen als de ziekte van Parkinson en autisme, beter te begrijpen.

Principal Investigator
De Lange (1977) behaalde in 2001 zijn MA Neuropsychologie en in 2003 zijn MSc in Cognitive Science (highest honours) aan de Radboud Universiteit. In 2007 promoveerde hij (eveneens cum laude) op onderzoek naar de neurale mechanismen van visuele en motorische verbeelding.

Na zijn promotie werkte De Lange twee jaar als postdoctoraal onderzoeker aan het Neurospin centrum voor hersenonderzoek in Parijs. Sinds 2007 is hij verbonden aan het Donders Institute als Principal Investigator.

Prijzenkast
Floris de Lange kreeg voor zijn onderzoek een groot aantal prijzen en subsidies, waaronder een Rubicon, een Veni- en een Vidisubsidie van NWO, een Heineken Young Scientist Award voor Cognitiewetenschap (2012) en een ERC Starting Grant voor onderzoek naar waarneming en besluitvorming.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!